Voedingsraad

Nu na de eindeloze reeks zelfhulpboeken voor overleven in de voedingsjungle, ook de Voedingsraad gesproken heeft, resteert er nog meer verwarring. Niet om de adviezen op zich, want daar is niet zoveel op aan te merken, hooguit dat ze obligaat zijn en de vinger niet op de zere plek zeggen. Meer peulvruchten, groenten, fruit en minder vlees en geen alcohol, dat was al jaren duidelijk, maar ze zullen weinig weerklank vinden tenzij het aanbod in de voedingsjungle drastisch zal wijzigen. Het aanbod stuurt de vraag!

Nee, wat mist zijn de heldere basisregels om de verhouding van de gemiddelde eter tot zijn voeding te herstellen: 1. Eet zoveel mogelijk verse biologische producten en alleen natuurlijk samengestelde voeding (dus biologisch!). 2. Kook zelf en eet samen. 3. Weet wie je producten geteeld en verwerkt heeft en op welke manier. 4. Neem de tijd voor je ontbijt, lunch en diner. 5 eet zo min mogelijk tussendoortjes. 6. Eet zo min mogelijk fastfood en producten waar suiker aan toegevoegd is, zoals frisdranken, sportdranken, zoete snacks etc. 8. Organiseer met de buurt en scholen moestuintjes waar de kinderen weer leren wat echt lekker is. 9. Eet zoveel mogelijk plantaardig. 10. Gooi zo min mogelijk weg. 11. Geniet van wat je eet!

Het zal wel weer 10 jaar duren voor er een nieuw Voedingsraad advies komt.  Wacht er niet op, ga vandaag nog aan de slag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s